Jing och trningen vren 2020

Jing och jag har varit i Ambjrnshagen och vi har varit i Klmmestorp igen (6 mars) samt i Ambjrnshagen tillsammans med min klubbkamrat Sofia i gr den 9 mars och hennes hund Dipp. Jag ser fr varje gng allt tydligare vad Jing mste lra sig innan vi kan g en tvling eller vp.

  1. Vi mste trna mer tillsammans med andra som r i nrheten av fren och str henne.
  2. Jing mste lra sig att driva och hlla bttre avstnd till fren
  3. Jing mste automatiskt driva fren till mej
  4. Jing mste komma ur sin koncentration och inte bli lst, om hon kommenderas att lgga sig t ex p i en drivning eller ett hmt. Hon har ofta svrt att komma i gng igen.

Ja det r nog de tre punkterna som r de mest vsentliga. I Klmmestorp mrkte jag att Jing kan hmta en grupp fr p lngt hll p ett acceptabelt stt, om jag har kontroll p henne hela tiden, d v s ger henne kommandon nr hon r rakt bakom fren och ser till att hon fr flocken till mej. En frutsttning r ocks att flocken inte r fr stor, fr annars kommer hon att splittra och tappa en hel del fr p vgen. Jag mste allts ocks hejda Jing s att hon inte gr fr fort fram med fren.

Jag mrkte samtidigt att om dessa frutsttningar inte uppfylls och och hmtet r skymt, s klarar inte Jing att sjlv stanna i tid och fra fren till mig utan hon brjar cirkla runt fren. Str det dessutom ngon fram vid flocken som ska hmtas blir hon strd av dem och vnder fr att slippa komma fr nra mnniskan.

I Ambjrnshagen har jag i vr nr Jing och jag varit dr ensamma trnat p att flankeringar och att hon ska g att hon ska hlla avstndet till fren. Flankeringen har gtt bttre och bttre och hon gr fr det mesta ut ordentligt frn fren t bda hllen och ocks p lngt hll. Men i gr nr jag var dr tillsammans med Dipp och Sofia och jag bad Sofia att st i flocken nr vi skulle gra en ganska lngt hmt, s misslyckades detta totalt, eftersom Jing inte ville g i nrheten av Sofia i hmtet och drfr tnkte vnda om och cirkla runt fren i stllet. Trots att jag gick fram och var nra flocken, ld hon inte. (Suck!)

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.