Lite molnigt igen

Det har inte blivit mycket vallat sommaren 2018 p g a hettan. Nstan 30 grader varmt varje dag och alla trningar och kurser instllda. Hromdagen var det dock lite molnigt och Jing och jag begav oss till vallhagen fr att trna det som Eva lrt oss men ocks praktisera det som Waiwi tipsat mej om i telefon, nmligen att visserligen alltid trna frndrivning i lina men inte lngs ett staket. Det hade hon lrt sig av Bobby Daziel. Genom att inte ha staketet lrde man hunden snabbare att sjlv balansera upp fren s att de gick rakt fram.

Sagt och gjort! Det visade sig att Jing hade brjat ta till sig att fren skulle rakt fram nr jag gick bakom och det var bara ibland som jag blev tvungen att rycka henne t sidan s att inte fren vnde om. Det var s roligt. Hon fick ocks hmta fren p ganska lngt hll medan jag stod ganska nra henne. Men d kommer hon in lite fr nra fren i upptaget, s det r kanske nnu inte ngon bra id.

En annan sak som vi trnade var att Jing ska lyda mej och slppa fren nr jag kallar in henne i frhagen. Det brjar g lite bttre nu, fr hon mrker ju att hon genast fr fortstta att valla, nr hon kommer till mej. Nsta utmaning blev att komma in mellan fren, nr det blev en stor lucka mellan de gamla fren och ungtackorna som r nya i hagen. Det r svrt fr Jing men hon brjar lra sig. Samma dag som vi trnade tvlade Jings kullbror Jaakko som Zonja Ottosson ger i Vrbacka. Han gick runt bde d och dagen drp och fick 61 och 62 pong. Hmtpongen var dock vldigt lga, s dr har han tydligen inte lrt sig allt nnu.

Jing har dock en bit kvar innan hon kan g en tvling.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *