Mera träning i tjugofemman

Innan jag gick ut i dag, försökte jag tänka efter vilket mål jag hade med min vallträning med Nick. Jag kom fram till att han ska kunna lägga sig på mitt kommando, när fåren börjar röra sig och att han så småningom ska kunna avpassa sina steg till fårens rörelse och inte rusa fram. Står tackorna stilla går Nick väldigt sakta med mycket koncentration, men så fort de börjar röra på sig blir det värre.

Nådde jag mitt mål? Nja, visserligen la sig Nick, men aldrig genast utan jag fick säga till honom många gånger.

När vi vallat färdigt, försökte jag kalla in Nick och säga ”tack det räcker” men den lätte gick han inte på. När jag jag var på väg ut ur hagen, kom jag på, att jag ville fotografera fåren och Nick, så jag jag och hämtade kameran och gick ner igen. När jag sedan avslutade vallningen, verkade det som Nick hade förstått slutkommandot bättre. Han följde nästan frivilligt med mig ur hagen!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *