Mera trning i tjugofemman

Innan jag gick ut i dag, frskte jag tnka efter vilket ml jag hade med min valltrning med Nick. Jag kom fram till att han ska kunna lgga sig p mitt kommando, nr fren brjar rra sig och att han s smningom ska kunna avpassa sina steg till frens rrelse och inte rusa fram. Str tackorna stilla gr Nick vldigt sakta med mycket koncentration, men s fort de brjar rra p sig blir det vrre.

Ndde jag mitt ml? Nja, visserligen la sig Nick, men aldrig genast utan jag fick sga till honom mnga gnger.

Nr vi vallat frdigt, frskte jag kalla in Nick och sga ”tack det rcker” men den ltte gick han inte p. Nr jag jag var p vg ut ur hagen, kom jag p, att jag ville fotografera fren och Nick, s jag jag och hmtade kameran och gick ner igen. Nr jag sedan avslutade vallningen, verkade det som Nick hade frsttt slutkommandot bttre. Han fljde nstan frivilligt med mig ur hagen!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *