Nick mognar till sig (lite)

I dag gick jag ut med Nick i vallhagen igen. Den hr gngen tog jag inte med Ace som ”hjlp”, eftersom jag inte ville riskera ngon jakt, d tackorna frhoppningsvis just blivit betckta.

I stllet hll jag hrt i lnglinan och lt Nick fsa in fren i tjugofemman. Det gick frvnansvrt ltt. Vl inne i hagen gjorde vi som vi brukar. Nick fick smyga p fren och jag stannade honom, om han kom fr nra eller nr fren brjade rra p sig. Till min stora gldje fick jag Nick att bde stanna och lgga sig, nr jag sa till. Ibland mste jag vara riktigt strng, men han la sig i alla fall. Nr han sedan spontant fick g gick han ofta vida svngar fr att frska komma runt tackorna. Men det vgade jag fortfarande inte lta honom gra, d jag inte ville frlora kontrollen.

Det mrks i alla fall tydligt, att Nick blivit ldre och ngot lugnare, s mina frvntningar stiger p att det ska kunna bli en riktigt bra vallhund av honom.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *