Nick mognar till sig (lite)

I dag gick jag ut med Nick i vallhagen igen. Den här gången tog jag inte med Ace som ”hjälp”, eftersom jag inte ville riskera någon jakt, då tackorna förhoppningsvis just blivit betäckta.

I stället höll jag hårt i långlinan och lät Nick fösa in fåren i tjugofemman. Det gick förvånansvärt lätt. Väl inne i hagen gjorde vi som vi brukar. Nick fick smyga på fåren och jag stannade honom, om han kom för nära eller när fåren började röra på sig. Till min stora glädje fick jag Nick att både stanna och lägga sig, när jag sa till. Ibland måste jag vara riktigt sträng, men han la sig i alla fall. När han sedan spontant fick gå gick han ofta vida svängar för att försöka komma runt tackorna. Men det vågade jag fortfarande inte låta honom göra, då jag inte ville förlora kontrollen.

Det märks i alla fall tydligt, att Nick blivit äldre och något lugnare, så mina förväntningar stiger på att det ska kunna bli en riktigt bra vallhund av honom.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *