Strilande regn och vallning

Trots att det verkade bli dagsregn, mste fren borta i Mervallahagen tittas till, s Ace och jag gick dit i det strilande regnet. Vi hittade snart tackorna och jag skickade Ace runt dem ngra gnger och han gick ut bra. ven fsningen fungerade utan strningar. D tog jag dem upp i ett hrn av hagen som r ganska fri och frskte dela p tackorna. Frsta gngen blev det singling, och Ace lydde och kom emellan trots det enda fret som stod p ena sidan och han klarade ocks att g runt det och fsa bort det till de andra utan att hitta p ngra dumheter.

Till slut lyckades jag f ett litet hl och kallade in Ace. Han lydde och fick sedan fsa bort den ena flocken ganska lnge, innan jag lt honom terfrena dem. Detta gjorde vi om flera gnger och trots att jag egentligen inte fick ngot bra hl och fren frsvann en bra bit bort frn mig utan att fr den skull g ihop igen, s lyckades Ace hlla i sr dem och fsa bort den flock jag bad honom fsa. Vi klarade nog detta fyra gnger tror jag!! Kul!

P hemvgen kom en bil p den lilla lilla vgen och Ace var en bra bit framfr mig. Jag la honom och sprang i kapp honom, fr i frra veckan fick han fr sig att jaga en bil och det ville jag inte att han upprepade! Jag hll i honom nda tills bilen frsvunnit ur sikte och slppte honom sedan och kallade genast in honom som jag brukar gra fr att avleda hans uppmrksamhet. Men att jaga bilar hade han tydligen ftt smak p, fr att stack i vg som ett streck och frsvann. Efter en stund kom han tillbaka lika snabbt. Jag behvde i och fr sig inte vara rdd fr hans liv och hlsa, fr jag visste att bilen bara skulle kras en liten bit fram fr att sedan parkeras, men nu har jag ftt ett nytt problem att brottas med. Det blir koppel p vgar ocks, inte bara i skogen dr rdjur och harar bor… Djkla Ace!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *