Tvlingarna i Kungsbacka

S har vi d tvlat i Kungsbacka. Det gick inte s bra, nej. Fltet var ganska trngt och lg vldigt nra motorvgen. Ljudet strde inte s mycket, men hmtet blev fr svrt fr Shep. P lrdagen stod framdrivningsgrindarna lite fr nra utstllningen, s om inte hunden gjorde ett klockrent upptag, var det krt. Det blev en sned och vind framdrivning.

Solen kom fram p eftermiddagen och det var riktigt sknt. Shep och jag startade som nummer 28 och jag valde att skicka vnster, trots att jag ftt fr mig att han r smre p det hllet. Men utrymmet var lite bttre dr.

Han gick ut mycket fint precis som han brukar men nr han kom ungefr parallellt med fren svngde han tvrt in mot fren och skrmmer dem halvt frn vettet. De startar innan jag hinner stoppa Shep och de drar ner mot uttaget det vrsta de kan. Med mycket mda och stort besvr lyckas jag f Shep att hmta upp dem och komma med dem alldeles fr snabbt till pinnen dr de gr en vid svng, innan jag hinner f Shep att ta runt dem och pbrja fsningen som vinglar hit och dit mot grindarna. Jag tror att jag lyckades f igenom de flesta fren genom grinden, men helt sker r jag inte. Fren pinnar p och det vinglas lika mycket p andra benet och dr gr bara ett par tackor genom grindparet och kommer lngt utanfr linjen dessutom. Jag hade noggrant gtt banan innan fr att veta hur jag skulle driva, men det hjlpte inte, fr de upphetsade fren sprang fre vinglade hr ocks lite grand, men ngot bttre i alla fall. Vl nere vid delningen gjorde vi ett misslyckat frsk att dela, men till slut lyckades vi med det. Men inte i fllan ville absolut inte fren. De bara sprang runt runt som de ofta gr nr de blivit burdust behandlade p banan. Pongen tog slut och vi fick 45 p eller ngot sdant.

Inte mnga fick ngra bra hmtpong denna dag. Bara fyra ekipage lyckades f mer n 40 pong och det delades inte ut ngot frstapris.

Nsta dag sregnade det och Shep och jag hade ftt startnummer tv. Jag bestmde mig fr hgerhmt i dag fr att testa om det kunde fungera bttre. Nu var hmtgrindarna framflyttade, s att det skulle bli lite lttare att f fren igenom dem. Men inte fr oss inte. Det var nstan som att lgga kalkerpapper ver lrdagens hmt, bara lite smre. Jag tror att jag hade tre pong kvar p framdrivningen. Fsningen blev inte heller bra. Jag fick bara gra fr denna dag, men vad hjlpte det? En liten tacka ville t ett annat hll hela tiden ocks. Nr vi kom fram till drivningen gav jag mig emellertid sjutton p att det skulle g bra. Jag mtte ut linjen med blicken, la hunden och fick fren att lugna ner sig. Sen gick jag spikrakt lugnt och fint framt och tog upp Shep d och d, s att han inte skulle anklagas fr passivitet. Och si, det gav resultat. Full pott- 10 p. Delningen klarade vi liksom p lrdagen p andra frsket (7p) Sedan skulle fren igenom en rnna. Jag tycker att vi jobbade rtt bra dr Shep och jag och till slut bestmde sig fren fr att g igenom,(trodde jag) Tre fr sprang snllt igenom men den lilla tackan sprang bredvid. Detta upprepades ytterligare en gng och s var de pongen slut! Slutresultatet blev nnu lite smre n p lrdagen, men jag var lite mer njd med mitt jobb, framfr allt i drivningen och rnnan.

Just nr jag gick hll regnet upp, men sedan brjade det sregna igen och jag satte Shep i bilen det fortaste jag kunde och drog till Slottskogen, dr en av mina sner vntade med ett barnbarn och vi gick p Naturhistoriska muset. Det var trevligt!

Jag inser att det inte r ngon id att tvla ngon mer gng om jag inte fr ordning p Sheps hmt. Som tur var upptckte jag en kurs med Peter Nilsson i nsta vecka hos Jeanette Setterberg i Riala, s den har jag anmlt mig till. Tv hela dagar!! Mtte det trilla ner en peng hos Shep! Det skulle vara s roligt, fr jag tror att vi skulle kunna fixa alla andra moment riktigt bra, ven om vi inte gr det p en och samma tvling.

Jag tittade p mina 29 protokoll i gr. 5 gnger har jag lyckats f ver 40 pong p hmtet. Det r inte mycket att komma med!

 

Domare Peter med sin sekreterare

Frgaren Maud och Anna Christenin

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *