Trna hmt ensam

I dag bestmde jag mig fr att Shep och jag skulle trna hmt p mina egna fr i min egen hage. Nr jag frgade Ylva Holgersson om hmtrd, nmnde hon att jag kan prva med att stlla in fren i en flla. Tidigare hade jag hrt att det inte r ngon srskilt bra metod, men jag tnkte att frska duger och jag behver nd trna flla.

Till en brjan med stllde jag in alla fren utom tre i mitt vindskydd och stngde till. Att det blev just tre var en slump, men jag tyckte att det rckte. Sedan tog Shep ner dessa tre i ngshagen och jag byggde en flla av mina sex grindar. Tyvrr stod den lite fr nra staketet, men jag brjade dr.

Det var ganska ltt att f in fren i fllan, vilket frvnade mig, fr nr jag har alla tta r det helt omjligt. nd hade jag inte stngt till upp till skogshagen, s fren hade flyktvgar.

Sedan tog jag med mig Shep och gick till halva hagen ungefr och skickade honom vnster. Tyvrr kom han in alldeles ttt intill fllan, s jag tog tillbaka honom och brjade om. Jag stannade honom p halva vgen och tog ut honom igen och nu blev det mycket bttre. D prvade jag med hela hagen och det gick ocks bra.

D flyttade jag p hela fllan s att det blev mer luft mellan staketet bakom och fllan. Den hr gngen var det betydligt svrare att f in fren i fllan, men jag lyckades till slut. S skickade jag Shep frn halva hagen terigen vnster och han stannade lngt bakom fllan men lite snett. Jag visslade bort honom till kl 12 och sedan helt runt.

Nsta gng fick han g hela hagen, men fortfarande vnster och nu stannade han klockren kl 12 lngt bakom fllan ttt intill staketet. Jag gick fram, ppnade grinden och lt Shep gra en framdrivning s att fren fick g ur fllan.

Det kndes som en mycket bra vning och nu tror jag att Shep i alla fall lrt sig att g ut ordentligt i min egen hage. Det ska bli spnnande att se vad han hittar p i andra hagar p andra fr!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trna hmt ensam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *