Trning hos Viktoria och dess konsekvenser

Shep och jag har stort behov av att vidmakthlla ett bra hmt och d behver jag dels trningskamrater, dels stora ytor att trna hmt p. Jag kontaktade drfr Viktoria och undrade om jag hade mjlighet att f komma till henne i Stjrnhov och trna p deras hrliga ytor. Det gick bra frra sndagen. Visserligen var det outhrdligt varmt, men jag kom dit relativt sent fr att den vrsta hettan skulle ha lagt sig. (Vilket den inte hade gjort). Vi trnade i ganska korta pass p g a hettan och Frida tog ut smgrupper ur den stora frflocken som sedan gick kvar och betade ganska nra boningshuset.

Shep gjorde bra utgngar och upptag, men han lyckades inte f fren genom framdrivningsgrindarna. Efter en ganska lng saft och avkylningspaus prvade vi igen men innan dess hjlpte Shep till att mota den stora flocken och dela av en lite ny grupp av fr, ngot som Viktoria tyckte vi skulle avst ifrn, d Shep inte borde trtta ut sig infr den riktiga trningen.

Glad i hgen kte jag hem och sg fram emot den IK1-tvling som vntar p Stora Skuggan den 16 augusti. Ngon mer trning tillsammans med Viktoria och Frida lr vi inte hinna med, d de skulle p Kvarts SM och sedan skulle Viktoria en svng till Ungern p semester innan Stora Skuggan.

Nr jag slppte ut Shep ur bilen nr vi kom hem frn trningen upptckte jag att Shep haltade!!! Jag hade inte mrkt ngonting under trningen, s det var ngot chockartat. Frst tyckte jag att det var ena framtassen, men nsta dag sg Ingrid direkt att det var ena bakbenet, nrmare bestmt det vnstra. Han haltade inte mycket men tillrckligt mycket fr att inte kunna valla och inte kunna starta i en tvling. Varje morgon har jag trott, att nu mtte det vl gtt ver men icke… frrn i gr, d pltsligt ser han riktigt fin ut igen. Frgan r bara vad som hnder om jag gr ut med honom till fren? I morgon ska jag prva. nnu r det ngra dagar kvar till tvlingen… och jag hller tummarna. Men mycket trning fre tvlingen lr det inte bli!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *