Trning i Lindome

Lisas Bosse trnar delning

Jing och jag har anmlt intresse av att vara med i ngot som vi kallar Trekampen som r en vallhundstvling p lek mellan Bohusln-Dal, Vallhundsringen och oss i Sjuhradsvallarna. Drfr kallade Bengt Andersson oss som var intresserade att trna en gng i veckan nu p hsten 2018. Hittills har vi varit hos systrarna Magnusson utanfr Bors, hos Pernilla Abrahamsson i Fotskl och i gr i Lindome hos Irene och Mats Andersson.

Irene och Mats har riktigt mnga fr och en tjugofemmetershage och de satte ocks upp en VP-flla att trna i. Vi var sex ekipage frutom att Irene hade tv hundar att trna.

Som vanligt satte jag p en lnglina p Jing och i den hjlpte vi till lite att ta in och ut fr ur de olika fllorna som vi stllde upp i hagen. D verkade Jing lite vl tnd och p, s jag funderade p hur det skulle g, nr det var min tur att valla.

Men nr det vl var vr tur visade det sej att Jing frndrev fren lugnt och fint rakt framt och stannade genast nr jag sa till henne. Efter en stund tog vi in tackorna i tjugofemman och dr trnade vi det vanliga, allts att g ut fint runt fren, att komma in till mej p kommando och slutligen delning. Den hr gngen frskte vi dela tvlingsmssigt. Efter ett misslyckat frsk, fick vi pltsligt till det. Jag fick till en lucka och Jing gick in i den p mitt kommando och drev bort en flock! Denna bedrift gjorde vi sedan om en gng till nr det var vr tur att valla nsta gng! Det var s roligt!

Nu behver Jing bara lra sig vnster och hger i alla positioner och att verkligen ta ut svngarna i vnsterhmtet, sedan kan vi nog frska oss p ett VP!

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *