Träning i träningshagen i Rydal

Pippin vallar i träningshagen

Maggan och Ted vallar i tjugofemman

 

Den här gången träffades vi i Ylva Holgerssons träningshage utanför Rydal. I dag var Margaretha Högström med Ted också med. Hon och Jag började med att träna i tjufemmetershagen. Det gick bra. Jing gick ut bra och jag försökte också dela fåren, vilket däremot var lite svårt. vid ettiden var det dags för fikapaus och vi gick ner till de andra. Nathalie tränade inför morgondagens VP i väröbacka. När hon var färdig frågade hon om hon skulle ställa ut fåren och jag nappade på kroken.

Jag förstod att jag borde börja med att skicka Jing åt höger, då hon har lättast att släppa fåren åt det hållet och jag lyckades få ut henne tillräckligt för att få till ett hämt. Men sedan började problemen. Fåren var väldigt springiga och hade dessutom stark dragning dels till kompisarna i tjugofemman, dels till fållan där vi satt och där det också fanns tackor som väntade på sin tur. Och jag hade inte förstånd nog att hålla inne Jing och inte låta henne försöka hämta dem igen, den här gången till vänster. Det blev jakt och hon splittrade fåren, innan jag äntligen fick stopp på henne och detta upprepades flera gånger och Ylva som var där och tittade på blev inte så glad. Jag är ofta alldeles för optimistisk i min bedömning av Jings kunskaper och inte tillräckligt snabb för att få stopp på henne innan det är för sent. Jag kände mig väldigt dum och sedan tränade vi bara i tjugofemman igen och där strök Jing längs staketet till slut, vilket var väldigt bra.

Britta i tjugofemman

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *