Trning i trningshagen i Rydal

Pippin vallar i trningshagen

Maggan och Ted vallar i tjugofemman

 

Den hr gngen trffades vi i Ylva Holgerssons trningshage utanfr Rydal. I dag var Margaretha Hgstrm med Ted ocks med. Hon och Jag brjade med att trna i tjufemmetershagen. Det gick bra. Jing gick ut bra och jag frskte ocks dela fren, vilket dremot var lite svrt. vid ettiden var det dags fr fikapaus och vi gick ner till de andra. Nathalie trnade infr morgondagens VP i vrbacka. Nr hon var frdig frgade hon om hon skulle stlla ut fren och jag nappade p kroken.

Jag frstod att jag borde brja med att skicka Jing t hger, d hon har lttast att slppa fren t det hllet och jag lyckades f ut henne tillrckligt fr att f till ett hmt. Men sedan brjade problemen. Fren var vldigt springiga och hade dessutom stark dragning dels till kompisarna i tjugofemman, dels till fllan dr vi satt och dr det ocks fanns tackor som vntade p sin tur. Och jag hade inte frstnd nog att hlla inne Jing och inte lta henne frska hmta dem igen, den hr gngen till vnster. Det blev jakt och hon splittrade fren, innan jag ntligen fick stopp p henne och detta upprepades flera gnger och Ylva som var dr och tittade p blev inte s glad. Jag r ofta alldeles fr optimistisk i min bedmning av Jings kunskaper och inte tillrckligt snabb fr att f stopp p henne innan det r fr sent. Jag knde mig vldigt dum och sedan trnade vi bara i tjugofemman igen och dr strk Jing lngs staketet till slut, vilket var vldigt bra.

Britta i tjugofemman

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *