Trningstvling i Hult

Den 6 augusti 2022 anordnade Birgit och Peter Janzn en trningstvling fr oss i sjuhradsvallarna. Vi fick sjlva vlja vilken niv vi ville tvla p och om vi ville fick vi frenkla momenten hur mycket vi ville. Vr ordfrande Anna Christiernin stllde upp som domare och andra klubbmedlemmar var funktionrer. Sjlv fick jag till uppgift att skriva ut protokoll i ett exemplar Vi blev cirka 20 ekipage som startade i VP-klass, IK1 och IK2.

Fr frsta gngen sedan 2019 bestmde jag mej fr att Jing och jag skulle prva att tvla i IK1. Hon hade sedan dess inte hmtat fren tvlingsmssigt en enda gng (150 m). Det kndes pirrigt och spnnande och jag brjade med att gra bort mej och tackade min lyckliga stjrna att det bara var en trningstvling. Utan att tnka mej fr stod Jing och jag och vntade p vr tur nr ekipaget fre oss hll p. Vi hade startnummer nio och det stod allts ett trettiotal fr i uppsamlingsfllan till hger om startpinnen och dessa fr fick Jing syn p! Ett kardinalfel av mej att lta henne se dem. Dessutom hade jag bestmt att skicka henne hger d hon brukar gra bttre hmt t det hllet. Kardinalfel nummer tv var att jag hll fast vid det beslutet, trots att jag mrkte att Jing inte vill slppa uppmrksamheten p dessa fr och mycket riktigt i stllet fr att fokusera p utstllningsfren som jag frskte visa henne sprang hon raka vgen till uppsamlingsfren.

Men eftersom det var en trningstvling fick vi brja om och d skickade jag henne vnster och det gick bra. Hon gjorde en vid svng och kom bakom fren och s smningom fick jag henne att bde stanna och ta dem till mej, snett vint och krokigt med missad hmtgrind, men till mej kom de. Jag lyckades ocks f Jing genom stenhrd kontroll och mycket stackato att fsa fren genom de bda fsningsgrindarna och sedan driva in dem i delningsringen. Fren var mycket alerta och ville hemskt grna fly in i uppsamlingsfllan, men varje gng hmtade Jing upp dem mycket bestmt. Tyvrr var det tre fr som gillade varandra mer n det fjrde, s att nr jag med Jings hjlp frskte dela p dem s blev det singling i stllet gng p gng och jag hll p att frlora bde tid och tlamod. men pltsligt gick de t olika hll tv och tv och jag lyckades f Jing att driva bort ett par!Det blev godknt och Jing sprang och hmtade upp alla fyra igen. Sedan skulle de bara in i fllan ocks och trots att det hittills varit ganska ltt var ven det lite besvrligt, d ngra fr verkligen inte ville bli vallade mer utan skte sig till dem som stod i uppsamlingsfllan. Men Jing hmtade upp dem och in kom de i fllan och hon och jag hade klarat hela banan!

S roligt! Jag blev s glad att jag nstan blev grtfrdig. Jag hade inte haft stora frvntningar p att det skulle g och s gick det, ven om det inte gick srskilt bra, vi fick inte ens pong s att det hade rckt till ett tredjepris, men vad gjorde det. Jing har visat att hon har potential, att hon kan klara en hel IK1-bana. S underbart roligt!

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *