Tv dagar i Ambjrnhagen

Jing och jag har vallat en stund bde i gr och i dag sedan vi kom hem frn Eva i Agunnaryd.

I gr var vl Jing lite lg och frskte smita ett par gnger, men jag hade lnglina p henne och var vldigt strng och hon gav sig.Det var som att ha en helt ny hund. En tacka var lite dum och vnde sig mot Jing nr jag frskte lta henne fsa. F fljde tackorna efter mej lite fr mycket s att jag hade svrt att skapa utrymme mellan mej och fren. Men s lugnt det gick! Jing sprang ibland t fel hll men d korrigerade jag henne och fr det mesta blev det rtt. Det var verkligen roligt, framfr allt att jag visste vad jag skulle gra och vilket ml vi hade.

I dag upprepade jag vningarna att frst st mellan fren och Jing och kommendera henne antingen hger eller vnster. Det gick nnu bttre i dag. Framfr allt frskte hon inte smita en enda gng och hon blev inte heller fr ivrig ngon gng. Hon tog fel hll ett par gnger men ndrade sig snabbt, nr jag korrigerade henne. Ngra gnger kom hon in fr nra fren, men andra gnger gick hon ut jttefint!

Sedan stllde jag mej kl tre eller nio medan Jing lg kl 12. S skickade jag henne t samma hll som jag gick. Det gick ocks bra och hon stannade snllt kl 12 och drev fram fren till mej.

Fren uppfrde sig ocks bttre i dag. De blev frtjusta i betet och stannade drfr kvar nr jag avlgsnade mig frn dem. P s stt kunde vi ocks trna drivning av dem till mej och det gick mycket bra. Vi hll p en kvart ungefr bda dagarna. Ett par gnger till och vningarna sitter. D ska jag lgga in visselsignaler och trna det tills det sitter bra. Sen r det nog dags att resa tillbaka till Eva och sedan upp till Peter.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *