Vallning i Agunnaryd hos Eva

Jing vntar p fren

Oj, oj, oj! Nu fick Jing sina fiskar varma. Jag brjade i tjugofemman fr att stolt visa upp vad Jing kunde. Det visade sig att hon inte alls respekterade mej och inte alls gjorde s bra i frn sig som hon har frmga att gra. Nr vi frskte korrigera henne resulterade det i att hon frskte smita.

  1. Jing mste lyda och det GENAST! Hon fr framfr allt inte springa ifrn problemet. Allts satte vi lnglinan p henne och drog ut henne p banan igen.
  2. Nr Jing brjar valla igen, men r lg mste jag uppmuntra henne och inte ltsas om att jag alldeles nyss varit arg p henne.
  3. Jag mste vara tydligare med vallstaven. Visa bara t ett hll. Jag mste slappna av.
  4. Jag ska frst stlla mej mellan fren och hunden p en rak linje. S kommenderar jag vnster eller hger. Jing mste g t det hll jag sger och hon mste hlla ut ordentligt. I och med att hon flyttar sig mste ven jag flytta mej s att jag hela tiden r mitt framfr henne.
  5. Nr detta sitter ska jag lgga Jing en bit frn fren och sjlv stlla mej p samma sida som hon t ex kl 3 och kl 6. S skickar jag henne hger eller vnster och gr sjlv t samma hll. Jing mste hlla ut och g i lugnt tempo. S lnge hon gr det uppmuntrar och pratar jag med henne i vnlig ton, men om hon visar minsta tendens att ka takten eller snva in, varnar jag henne med ett h.. el dyl och lyder hon inte blir jag skarpare i tonen, men s snart hon tar mina kommandon blir jag snll och vnlig igen och bermmer henne.
  6. Nr Jing driver fren till mej mste jag ta hand om dem och ge dem utrymme. Jag backar mitt bakom dem och gr lite framt fr att stanna dem. Jag lgger Jing ganska lngt bakom fren.
  7. Dessa tre moment ska jag trna intensivt i flera veckor, tills jag reser tillbaka till Eva.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *