Vad Jing och jag har lrt oss

SONY DSC

Britta och Jing

Ett av mina ml med vallningen med Jing var att vi skulle ha ett godknt vallhundsprov, innan Jing fyllde tre r. Det mlet visade sig vara fr hgt stllt och jag blev ganska besviken.
I dag lste jag en intervju med Therese Alshammar i Dn, en idrottskvinna som vunnit mnga medaljer i sin karrir. Hon menade dock att det viktigaste fr ngon som vill prestera r inte att sikta in sig p priser och medaljer utan i stllet fokusera p det som man lrt sig. Efter att jag lst det blev jag mycket gladare fr nog har bde jag och Jing lrt oss vldigt mycket sedan jag kpte henne i januari 2018 och hon knappt var ett r gammal.
Det hr kan hon i dag (fr det mesta)

Hon frstr de flesta av mina rstkommandon: dvs lie down, get up, away, come bye, stanna, kom hit, bort. Visselsignalerna kan hon fr det mesta. Stanna, framt, hger, vnster. Hon ska snart ocks frst ”kom hit” (upprepade korta signaler).

Hon frstr i dag att hon ska ta med alla fren nr hon fser i vg dem och pendlar d bakom fren. frut lmnade hon grna den tacka som inte hade lust att flja med.

P hemmaplan gr hon alldeles utmrkta hmt p de avstnd jag kan f ut, vilket r ca 75 m. I fsningen r hon extremt lydig och gr allt jag ber henne. Hon startar dock lite fr snabbt och hon kan inte kommandot lugn s bra.

hon tycker om att ta bort fr som r delade. Hon har inga svrigheter med att mota bort fr som str utanfr en flla tillsammans med fr som r inne i fllan.
Hon gr lugnt in i fllan och lgger sig bakom fren och vntar lugnt dr tills jag sger till henne att hmta upp fren.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.