Valldagbok den 23 juli 2006

I dag gick det fort och ltt att f in en liten flock i 25-metershagen, d alla fren (utom ett!) var p rtt sida staketet.

Ace lyder bttre och bttre och nstan alla kommandon fungerar perfekt, men fortfarande frstr han inte varfr jag ber honom g hger, nr jag str p ett sdant stt att vnster r det naturliga. Vnster och framt fungerar dremot mycket bra. Nr jag stannar Ace och ger nya vnster eller hgerkommandon flankar han dessutom oftast ut mer och mer. Fren r fortfarande ganska springiga och springer grna frbi mig. Trots det lgger sig Ace genast ner p mitt kommando och blir inte det minsta stressad av att fren springer. Underbart!! Undrar hur lng tid det ska ta, innan han i alla lgen frstr att ”g”betyder hger och ingenting annat? Det blir till att vara kvar i 25-metershagen, tills han begripit det.

ace-britta-ihagen2-060720 (10).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *