Valldagbok måndagen den 24 juli

I dag blev det tv pass vallning. Frst p frmiddagen, d vi gjorde de gamla vanliga vningarna, dels p kvllen, d Marianne och Jojo kom p besk. Ace visade upp sig frn sin bsta sida i 25-metershagen och jag kunde naturligtvis inte avhlla mig frn att ta ut honom i stora hagen, fr att prva i ett hrn med den flock som var kvar dr. Draget mot flocken i lillhagen var dock alldeles fr stor och nr fren brjade rusa, gjorde Ace det ocks och han fick ut ett litet lamm som han jagade en stund, innan jag fick stopp p honom. Lrdom: Nr vi brjar i stora hagen, ska det vara p hela flocken, s att det inte finns ngot drag. Fren springer grna frn ena sidan till den andra, nr de vl kommer igng. De sker sig ogrna till fraren, ven om de inte alls r rdda.
Jojo som r en duktig och erfaren hund tog ut fren frn skogshagen hur ltt som helst. Sedan var hon lite trtt, nr hon skulle frndriva, s Marianne fick tjata p henne lite, men det gick och fren var nog en lagom utmaning fr Jojo, som nog snart r mogen fr internationell tvling.

vallning-krille-fogg-ace-britta-060720 (3).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *