Valldagbok måndagen den 24 juli

I dag blev det två pass vallning. Först på förmiddagen, då vi gjorde de gamla vanliga övningarna, dels på kvällen, då Marianne och Jojo kom på besök. Ace visade upp sig från sin bästa sida i 25-metershagen och jag kunde naturligtvis inte avhålla mig från att ta ut honom i stora hagen, för att pröva i ett hörn med den flock som var kvar där. Draget mot flocken i lillhagen var dock alldeles för stor och när fåren började rusa, gjorde Ace det också och han fick ut ett litet lamm som han jagade en stund, innan jag fick stopp på honom. Lärdom: När vi börjar i stora hagen, ska det vara på hela flocken, så att det inte finns något drag. Fåren springer gärna från ena sidan till den andra, när de väl kommer igång. De söker sig ogärna till föraren, även om de inte alls är rädda.
Jojo som är en duktig och erfaren hund tog ut fåren från skogshagen hur lätt som helst. Sedan var hon lite trött, när hon skulle fråndriva, så Marianne fick tjata på henne lite, men det gick och fåren var nog en lagom utmaning för Jojo, som nog snart är mogen för internationell tävling.

vallning-krille-fogg-ace-britta-060720 (3).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *