Valldagbok torsdagen den 27 juli 2006

Vi var fyra som vallade hos Marianne i gr, Kicki med Lexi, Inger med Tex, Ace och jag samt Marianne med Jojo, fast Jojo hll mest reda p fren t oss andra. Frst fick Ace fsa i lina p alla fren i ppeltrdgrden och det gick bra. I nsta omgng hll Kicki i linan och jag gick fram till fren och dirigerade Ace. Det gick ocks bra, utom ngon enstaka gng, d det blev lite fr provocerande fr Ace. Fr mig var det lite svrt att hlla reda p vad som hnde bakom alla fr. Lexi r vldigt duktig, men tror ofta att han kan bttre n matte och har d svrt att lyda. Han lgger sig grna i draget. Inger r den som kommit lngst av dessa tre unghundar. Tex var mycket duktig, ld bra och gick lngt ut frn fren i utgngarna. Hoppas att det gr riktigt bra fr dem nsta lrdag, d de ska gra lokalprovet! Sedan delade Jojo av en lagom stor grupp med nstan bara lamm som hon tog ut ur denna stora hage och in i en flla, dr hundarna fick trna nrarbete, vilket alla klarade mycket bra. Alla hundarna r snlla mot djuren, men inte rdda fr att flytta dem.

Sedan tog vi ut fren ur fllan och trnade p det ppna fltet. Ace och jag klarade det hyfsat, Ace gjorde ett race en gng, men jag knner att nr det hnder har jag missat i ”timingen” eller stllt mig fel, s jag har svrt att grla p Ace och han stannar alltid till slut och han skadar aldrig djuren. Jag ser ju, att han lyder och saktar automatiskt in eller lgger sig ofta, trots att fren springer. Det r nr han knner att vi bda frlorar kontrollen, som han tappar huvudet.

I dag brjade jag i 25-metershagen hr hemma och det gick verkligen mycket bra. Jag prvade att st kvar vid grinden och kommendera honom och det gick bra. De gnger som Ace gr fel p vnster eller hger, s behver jag bara klappa p mitt ben, fr att han ska frst vad jag menar, ven om jag str ”fel” ur hans synvinkel. Jag har bestmt mig fr att brja lra honom visselsignaler, till att brja med ”vnster”, eftersom det r det hll han kan bst och ocks eftersom jag tror mig om att kunna vissla ett vnsterkommando. Jag ska brja i morgon. Jag tog ut fren ur lillhagen och trnade i stora hagen ocks och fr frsta gngen gick det riktigt bra. Jag fick t o m Ace att g ut i en ganska vid hgerbge, innan vi slutade och han tappade inte huvudet en enda gng! Kul!

ace-britta-ihagen2-060720 (4).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *