Valldagbok- fredagen den 29 september och lördagen den 1 oktober

Vallade en stund fre middagen. Lammen r inte s roliga att valla p lngre, d de beter sig s stereotypt. Nr jag kallade in Ace vid ett tillflle sprang han in i flocken, men jag fick mycket snabbt stopp p honom och nsta gng sprang jag sjlv bort frn flocken d jag kallade p honom och d gick det bra. Jag prvade ytterligare gnger och Ace lydde fint varje gng sedan.

I dag gick jag bort till bagglammen, dr mina gamla fr bor. De har ven baggen som sllskap och r inte invallade, s jag tog med 30-meterslinan. Ace fick fsa dem, nda tills de tog sats och sprang till skogs. D stannade jag Ace och s brjade vi om. Till slut fick jag faktiskt Ace att g s lngt t vnster eller hger, s att fren vnde inne i skogen och sprang tillbaka. D la jag Ace och han ld. Ju fler gnger vi gjorde det, desto lugnare blev fren och stannade lite snabbare. Jag tror att det var en nyttig vning. Ett par gnger fick jag nytta av linan, d Ace hade tnkt att rusa, men inte kunde, d jag stoppade honom.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *