Valldagbok-torsdagen den 5 okt.

Hurra! I dag gjorde Ace inte en enda inrusning i fårflocken. Jag tog på honom lina precis som jag även gjorde i går. I går försökte han rusa in, när jag kallade in honom de första tre gångerna, men den fjärde gången kom han snällt till mig. I dag kom han varje gång jag kallade in honom. Dessutom hämtade han fåren på ca 75 m och han fråndrev på ungefär lika långt håll utan problem. Jag höll mig också ganska mycket inne i 25-metershagen men där går det ju nästan alltid mycket bra. ( I den hagen fattades en lång bit på en långsidan, upptäckte jag plötsligt. Anna och Krille har varit och hämtat sina grindar som utgjorde en del av staketet. Detta visste dock fåren inte om förrän jag medvetet drev dem åt det hållet.

barnbarn-pa-besok-060826--28 (27).jpg

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *