Valldagbok, lördagen den 14 oktober 2006

I dag var Ace och jag i Agdala i Jrna och vallade tillsammans med Ace’ kullsyster Mist och Lexis kullsyster Bliss, som Nettan ger. Nettan r ocks gare till fren tillsammans med Stefan Engstrm. Ace och jag brjade. Till en brjan sg allt mycket bra ut. Ace hmtade fren och vi fste fren runt hagen lugnt och behagligt. Jag hade vis av tidigare erfarenheter lina p Ace. Nr jag skulle kalla in Ace i slutet av vallningen, s rusade han mot fren, men jag kunde d lyckligtvis stoppa honom. Nr han sedan skulle hmta fren en gng till, men lite svrare, d fren d stod ganska nra staketet, fick jag runt Ace och han brjade driva dem till mig, men ett litet gonblick tappade jag koncentrationen p vad Ace gjorde, d jag pratade med Helena, Mists matte och pltsligt hade Ace splittrat flocken och brjat en vild jakt som tog ganska lng tid att f slut p. Pust!
Nu trodde jag att han gjort sina ”race” fr den hr gngen, men nsta gng vi var ute i hagen, gjorde han ocks ett utfall. Denna gng hade jag dock linan inom rckhll och fick stopp p honom.
Ace vallade in fren i fllan och vi gick runt dr ett tag och d sktte han sig alldeles utmrkt igen. Sista gngen vi var ute i hagen gick det ocks bra, men d vgade jag inte slppa honom p ngra lnga hll. Jag hoppas verkligen att detta r tecken p ungdomligt ofrstnd som kommer att g ver efter vintervilan. Vi fr se vad Egil Syverbraaten sger. Vi ska g en veckoslutskurs fr honom i Skinnskatteberg nsta helg.

Det var roligt att se Mist valla. Hon r mycket lik Ace, men vallar p ett lite annorlunda stt, flankerar mer. Snabb som en vind verkar hon vara.

Det var ocks kul att se Bliss, Lexis syster som tycks valla ungefr likadant som sin bror, d v s ven hon vill grna flankera.

vallning-agdala-mist-driver-061014 (9).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *