Valldagbok fredagen den 4 augusti 2006

Nu r min strategi att vnta in fren. De beger sig alltid ner i stora hagen vid ngot tillflle under fr- eller eftermiddagen. Nr de vl r dr, tar jag med Ace och vallar, s slipper vi rka ut fr ngra bakslag i skogshagen.

Ace blir allt skrare p hger och vnsterkommandona och framt har han kunnat sedan lnge. Jag frsker lgga in en vissling efter vnsterkommandot nu, men jag glmmer fr det mesta av det. Ace r mycket uppmrksam och lyder som en blixt. Det enda som nnu inte fungerar p de hr fren i alla fall r att hmta dem. Han gr visserligen ut nr jag sger vnster eller g, men efter en stund viker han in mot fren, s d mste jag lgga honom och gra om kommandot. P s vis kommer han visserligen runt, men det blir snvt och skulle nog inte hlla p 100 meter.

Dremot kan jag st kvar p min plats och lta honom frndriva i hela den stora hagen och det gr mycket bra!

ace-britta-ihagen2-060720 (6)_renamed_31047.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Valldagbok fredagen den 4 augusti 2006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *