Valldagbok torsdagen den 3 aug. 2006

Jag gick frst ner i hagen utan Ace fr att titta efter, var fren var, eftersom jag inte ville valla, om dessa var i skogshagen, d det tar s mycket p Ace’ krafter, att valla ut dem i stora hagen. Men i dag betade alla fren fridsamt ute i stora hagen (trodde jag.) Jag gick och hmtade Ace och skickade honom vnster. Han gick ut bra och han fick fortstta, men en liten stund fr lnge. Sedan blev det jakt. Tyvrr upptckte jag ocks, att en grupp fr fanns kvar inne i skogshagen och nu ville alla dit. Jag var tydligen vermodig sedan i gr och trodde att Ace kunde mer n han kan. Det slutade med att alla fren rymde in i skogshagen.

P eftermiddagen gick jag tillbaka och d var faktiskt alla fren i stora hagen. Nu skickade jag bara Ace i etapper som jag brukar gra och jag gick sjlv med mot fren. Nu lyder Ace hgerkommandot ”g” allra bst, han riktigt kastar sig ut ofta. Framt gr ocks vldigt bra och han lgger sig snllt s fort jag sger till honom, ven om fren springer. De hr fren har tv egenheter. Dels delar de ltt upp sig i minst tre grupper, s jag har ltt att trna delning med Ace, dels r de inte srskilt mnnsikovnliga, ven om de inte r rdda fr mnniskor, men driver hunden fren till mig, springer de grna vidare utan att stanna hos mig. I nio fall av tio, fr jag numera stopp p Ace, ven om fren springer fort. Det knns s tryggt.
Medan jag hll p att frndriva fren kom Anna och Krille med Fogg och skulle valla.(Frgarana). D kunde Ace driva fren till 25-metershagen ltt och behndigt, dr Anna tog ver och lekte hund och tog in bara en del av dem in i fllan.

ace-britta-ihagen2-060720 (8)_renamed_28409.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *