Valldagbok måndagen den 7 augusti

I dag kunde Ace och jag valla utan det minsta dligt samvete, eftersom han ftt vila i tv dagar, d jag varit upptagen av Mlarmrdens vallhundstvlingar. Ace lg i bilen hela dagarna, utom de stunder d jag tog ut och rastade honom. Han lg tyst och snllt och gjorde inget vsen av sig alls, men nr jag tog ut honom, ansg han att det var han som borde valla i stllet fr de hundar som var ute p fltet just d.

Ace klarar riktningskommandona allt bttre, men gr fel d och d, s jag blir tvungen att sga hans namn fr att f honom riktigt uppmrksam p vilket hll jag vill att han ska g. D gr det bttre. I dag stod jag kvar i stora hagen p en flck och lt Ace driva in fren i 25-metershagen enbart med hjlp av min rst. Det gick ver frvntan bra. Vid ngot tillflle blev jag kanske tvungen att g ngra steg framt fr att peppa honom att g framt, men f klarade han det helt sjlv och jag stod nog minst 20 m bort.

Nr fren vl var inne i 25-metershagen gick jag bort till fllan och Ace fick ta in fren dr. Det var hela flocken, s det blev ganska trngt vid ingngen och ngra tackor stllde upp sig och ville inte. Vi gav oss dock inte och efter ett tag gav fren med sig och travade in i fllan. Att ta ut dem igen, var inga som helst problem. Ace r lugnet sjlv och stannar snllt kvar bakom fren, trots att de rusar ut det fortaste de kan, nr han kommer bakom. Synd, att de tar bort flla ut i nsta rs lokalprov, om vi inte hinner gra ngot i r.

Det vi har kvar och det r ju inte s lite r att f Ace att g djupt bakom fren. n s lnge vill han oftast in vldigt snvt och d kan det i enstaka fall fortfarande bli jakt, om jag str lngt borta frn honom och fren.

ace-britta-ihagen2-060720.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *