Valldagbok onsdagen den 9 aug 2006

I dag fick Ace sitt svenska registreringsnummer, Regv 1580/2006. Hrligt! S nu r han en riktig svensk och fr lov att tvla. Jag gick genast ner i vallhagen och se! Fren stod lngst ner i hagen. Jag skickade Ace hger, han gjorde en vid svng och kom s smningom in rakt bakom fren! Jag blev s vermodig att jag gick raka vgen upp till datorn och anmlde oss till nrmaste LP-tvling, d jag sg att det kommer klubbkamrater dit ocks. Nu kommer hlften av mina vallhundsvnner att sga, att s dr brttom fr du inte ha, du kan frstra en massa fr honom och hlften kommer att sga, det r bra, hunden behver erfarenhet, ta det som en trning. Men jag knner mig s trygg med den hr hunden. Jag tror inte att det kan hnda ngot katastrofalt. Jag har ntligen ftt en hund som jag knner att jag kan lita p. Visst kan han f ett ryck och brja jaga, men inte srskilt mycket eller lnge och han kommer i s fall inte att skada ngot fr. Men nu r det vldigt lnge sedan han jagade, tvrtom stannar han genast nr jag ber honom, hur lngt bort han r, och det borde han vl gra p bortaplan ocks, eller? Den som lever fr se!
Jag har bifogat en bild frn vrt K i sndags.

K-060806 (5).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *