Vallkurs med Viktoria Fornander hos Maud och Sven i Kungsbacka

Flankövningar: Skicka Jing åt olika håll, särskilt sådana som hon inte är beredd på.

Stanna henne innan hon börjar gå gör fort, så att det inte blir panik. Se till att hon kommer ut ordentligt. Träna hennes attityd!(Enligt Zonja kan det också räcka med att ropa hennes namn för då går hon ut bättre.

Försök hålla Jing på fötter och gå med henne mycket utan kommandon så att hon lär sej att känna av vilket avstånd hon bör hålla.

Viktoria vallar

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.