Vallning hemma med Ace och Shep

För första gången sedan lammen föddes tog jag med Ace till vallhagen i dag. Shep har haft lite svårt med två tackor som gärna vill gå på honom, då de vill skydda sina lamm. Nu ville jag se, hur de reagerade på Ace.

Det märks att Ace och jag hållit på mycket längre än Shep och jag. Alla kommandon sitter klockrent, såväl visselsignalerna som röstkommandona. Och det var som jag anat. Ingen tacka vågade ställa upp mot Ace! Hans fråndrivning är som alltid suverän, men han är lite väl burdus i framdrivningen, så där delar sig fåren och han är ingen fena på att samla ihop dem igen, utan kan mycket väl koncentrera sig bara på en av flockarna. Han hade i alla fall ingen tendens att börja jaga fåren, så han ska få komma med ut varje gång i fortsättningen, så att han får leva ett lite värdigare vallhundsliv.

Fortfarande fungerar inte visselsignalerna med Shep. Det känns som om han aldrig tänker lära sig dem, men det gör han naturligtvis så småningom. Han kan ibland fortfarande ta fel på höger och vänster också, något som Ace aldrig gör. (Men själv gör jag det tyvärr ofta).

På fredag ska jag få valla hos en bekant som har många får och en vallhund här på orten, men som jag aldrig har varit hos förut. Det ska bli spännande! Då lämnar jag Ace hemma.

Min lektion med Peter Nilsson blev inställd nu på fredag, men i stället ska jag dit den 11 juni hela dagen. Fem andra ska dit då också, men jag har ingen aning om vilka de är. Det ska bli roligt.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *