Vallning hemma med Ace och Shep

Fr frsta gngen sedan lammen fddes tog jag med Ace till vallhagen i dag. Shep har haft lite svrt med tv tackor som grna vill g p honom, d de vill skydda sina lamm. Nu ville jag se, hur de reagerade p Ace.

Det mrks att Ace och jag hllit p mycket lngre n Shep och jag. Alla kommandon sitter klockrent, svl visselsignalerna som rstkommandona. Och det var som jag anat. Ingen tacka vgade stlla upp mot Ace! Hans frndrivning r som alltid suvern, men han r lite vl burdus i framdrivningen, s dr delar sig fren och han r ingen fena p att samla ihop dem igen, utan kan mycket vl koncentrera sig bara p en av flockarna. Han hade i alla fall ingen tendens att brja jaga fren, s han ska f komma med ut varje gng i fortsttningen, s att han fr leva ett lite vrdigare vallhundsliv.

Fortfarande fungerar inte visselsignalerna med Shep. Det knns som om han aldrig tnker lra sig dem, men det gr han naturligtvis s smningom. Han kan ibland fortfarande ta fel p hger och vnster ocks, ngot som Ace aldrig gr. (Men sjlv gr jag det tyvrr ofta).

P fredag ska jag f valla hos en bekant som har mnga fr och en vallhund hr p orten, men som jag aldrig har varit hos frut. Det ska bli spnnande! D lmnar jag Ace hemma.

Min lektion med Peter Nilsson blev instlld nu p fredag, men i stllet ska jag dit den 11 juni hela dagen. Fem andra ska dit d ocks, men jag har ingen aning om vilka de r. Det ska bli roligt.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *