Vallning med lamm

Nu gr jag ut i frhagen en gng om dagen och vallar med Shep. Framfr allt trnar vi visselsignalerna. D gller det att st rtt, nr jag visslar, s blir det lttare fr Shep att frst vad han ska gra. Framt och stanna (ligg) r i stort sett klara, men det r vrre med vnster och hger. Frmodligen r jag inte srskilt bra p att vissla dem, s det gller att trna i bilen.

F ser Shep riktigt lcker ut i fsningen och han delar springer ocks igenom hlet, nr jag delat fren utan tvekan och r duktig p att hlla den avdelade flocken borta frn den andra, trots att den hemskt grna vill slla sig till storflocken. Ngra tackor tycker inte om att bli vallade utan vill skydda sina lamm, men Shep hanterar dem mycket bra. Det r s roligt!!!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *