Vallträning i min hage

S har snn kommit och fren vill helst st och tugga h i sitt vindskydd hela dagarna. De blev inte alls glada, nr Ace och jag kom i dag och frskte p olika stt smita t sidan, i stllet fr att g ner till ngen. Men Ace var bestmd och till ngen kom de allihop, ven Mssa. Mssa r ett mycket individuellt fr. Hon gr grna fr sig sjlv och hon sackar alltid efter, nr Ace fser dem. I morse hade hon lagt sig under foderbordet och kunde inte komma fram, s jag blev tvungen att stta p henne Ace’ halsband och koppel och dra ut henne, samtidigt som jag drog fram hennes framben. Hoppas, att hon lrt sig lxan, s att hon inte ligger dr varje morgon framver. I dag frskte hon maska och var p vg tillbaka till frhuset, nr vi tog ut flocken och jag tnkte lta henne vara kvar, men riktigt s ensam vill hon nd inte vara, s hon kom pinnande efter en stund.

Jag har haft lina p Ace de tre senaste dagarna, fr om mjligt lra honom vad lugn betyder och ocks f ett absolut stannande p sekunden. Lugn r svrt fortfarande, men resten gr bra. Visselsignalerna vnster, hger och framt, klarar Ace till 90% nu. I nsta vecka kan han dem till 100 %, tror jag. Stanna kan han inte alls och inte heller inkallning, men s har jag inte trnat det srskilt mycket heller.

Snn gr Ace livligare knns det som. I nsta vecka ska Ace och jag brja p en vallhundskurs. Sex tillfllen blir det, tv i frhus och resten utomhus. Det ska bli roligt. Hoppas fren r precis sdana som han behver trna p. Lite spingiga men inte alltfr skygga.

P bilden vnder Mssa sig om och undrar vad det r frgan om. Ace vill helst ignorera henne, men han har lrt sig kommandot ”alla” och nr jag anvnder det hmtar han upp henne.

m_vallning-hemma-071111 (6).JPG

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *