Ytterligare fyra lamm (levande)


Jag mste verkligen beundra vr lille bagge, Greger. Han lyckades tydligen betcka tre tackor p samma dag, fr nu p kvllen hade ytterligare fyra lamm ftts. Vid 18-tiden gick jag ut fr att ge fren h och d stod bara tre fr och vntade i frhuset. De bda tackorna Elin och Inga Elin lg en bit uppe i skogen och sg sprickfrdiga ut. Jag gick dit och talade vnligt med dem och slutligen reste de sig och gick ner till frhuset fr att ta. D stngde jag grinden s att de inte kunde ge sig ut i skogen igen med tanke p att jag sett rven fr ett par veckor sedan.

Nr de TV-program som jag ville se var slut kl 2130 gick jag ut fr att titta till dem igen. D stod de fyra fren Mssa, Greger, Assa och Hedda utanfr frhuset och sg vilsna ut, medan det var ett frskrckligt brkande inifrn huset. Dr vimlade det av lamm, tyckte jag och tv frvirrade tackor sprang runt och frskte hlla reda p sina barn. Jag fick g in och hmta Ace fr att kra ut de fyra fren ur lilla hagen och sedan gick jag ner i stora hagen och hmtade grindar i mrkret. Sedan var det ett pusslande, innan jag frstod, vilka lamm som hrde till vilken Elin. Jag kom till slut fram till att Inga Elin ftt tre lamm, medan Elin 08 bara ftt ett! tminstone sttte Inga Elin bort ett lamm som Elin 08 tyckte var helt ok, s jag stngde in dem p det viset och hller nu tummarna fr att det r rtt och inte ngot lamm svlter ihjl under natten. (Det lr inte bli mycket smn.) Jag stannade nog dr inne i en timme och tittade s att det verkade rtt, men jag sg bara tv lamm som verkligen diade. Alla verkade i alla fall pigga och starka och kunde g p sina ben d och d. Det blev dessutom tyst och det r vl ett gott tecken.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *